စိတ္ညစ္ စိတ္ဓါတ္က်ျခင္း ဟူသည္ ပံုမွန္ လူမႈဘဝတြင္ ေတြ႔ၾကံဳရမည့္ သာမန္ အေတြ႔အၾကံဳ တစ္ခုသာ ျဖစ္သည္။ သို႔ေသာ္ စိတ္ညစ္ စိတ္ပ်က္ကာ လက္မိႈင္ခ်ျခင္းမ်ားသည္ အခ်ိန္ကာလ ၾကာရွည္ ျဖစ္ေပၚလာျပီး ဘဝတြင္ ယခင္ကကဲ့သို႔ ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာ ခံစားမႈမ်ိဳးကို ျပန္မရဟု ခံစားလာရသည္ ဆိုပါစို႔ ၎သည္ စိတ္က်ေရာဂါ ျဖစ္ပြားရန္ အစပ်ိဳးလာျခင္း ျဖစ္သည္။
စိတ္က်ေရာဂါအား သက္သာေပ်ာက္ကင္းရန္ အရင္းႏွီးဆံုး မိတ္ေဆြ တစ္ဦးအား ဖြင့္ဟျခင္းမွ အစျပဳ၍ စိတ္ေရာဂါ အထူးကု ဆရာဝန္ႏွင့္ ေဆြးေႏြး တိုင္ပင္ျခင္းအထိ နည္းလမ္းမ်ားစြာ ရွိသလို စိတ္က်ေရာဂါကို သက္သာ ေလ်ာ့ပါးေစျပီး သင့္၏ ကိုယ္ေရာ စိတ္ပါ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူ ျပဳမည့္ အစားအစာမ်ား ျဖည္စြက္ စားေသာက္ျခင္းသည္လည္း နည္းလမ္းေကာင္း တစ္ခု ျဖစ္ပါသည္။ ဆင္ဟြာ သတင္းဌာနမွ ေကာက္ႏႈတ္ထားေသာ စိတ္က်ေရာဂါအား သက္သာေလ်ာ့ပါးေစမည့္ အစားအေသာက္မ်ားကို ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။
ေပါင္မုန္႔ညိဳ
ငါး
ေသာက္ေရသန္႔
ႏြားႏို႔
ငွက္ေပ်ာသီး
ေခ်ာကလက္
ဘဲေသြးခဲ
ေရႊဖရံုသီး
ငရုပ္သီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ
0 comments:
Post a Comment