Tuesday, June 4, 2013

အ၇က္နဲ႔တြဲဖက္မစားသင့္ေသာ အစားအစာမ်ား

အရက္ .. အရက္ .. ခုခ်ိန္မွာေတာ့ အရက္ႀကိဳက္တဲ့သူေတြကို အမ်ိဳးသားေတြသာမကေတာ့ .. အမ်ိဳးသမီးေတြေရာ ေတာ္ေတာ္ေလး သံုးေနတဲ့ေခတ္မွာ .. ဒါေလး သိထားသင့္တယ္ေနာ္ ~
မုန္လာဥနီ
မုန္လာဥနီထဲမွာ ပါတဲ႔ မုန္လာဥနီဓါတ္က အရက္ထဲမွာ ပါတဲ႔ အရက္ျပန္နဲ႔ ဓါတ္ေပါင္းရင္ အဆိပ္ပါတဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ထြက္တတ္တယ္။
ပဲတီစိမ္းအဖတ္
ပဲတီစိမ္း အဖတ္ ခ်က္လုပ္တဲ့အခါ ေက်ာက္ခ်ဥ္ အသင့္အတင့္ထည္႔ရပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ပဲတီစိမ္းအဖတ္နဲ႔ အရက္ကုိ တဲြစားမိရင္၊ အရက္ျပန္က ေသြးထဲမွာ ေနတဲ႔အခ်ိန္ ၾကာရွည္လာေစၿပီး အရက္ပုိမူးေစတယ္လုိ႔ ဆုိတယ္။
ဝက္အူေခ်ာင္း
ဝတ္အူေခ်ာင္းထဲမွာ nitrosoamines ဓါတ္ပါလုိ႔ အရက္နဲ႔ တဲြျပီး စားေသာက္ရင္ အသည္းကုိ ထိခိုက္နုိင္
တဲ့အျပင္ အစာအိမ္နဲ႔အူကင္ဆာေတြကုိလည္း ျဖစ္ေစနုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
အသားကင္
အသားကင္တဲ႔အခါ benzpyrene လုိ႔ေခၚတဲ့ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းတစ္မ်ိဳး ေပၚထြက္
တတ္တယ္။ အရက္ထဲမွာ အရက္ျပန္ဟာ အစာအိမ္နဲ႔ အူရဲ့ ေသြးေၾကာေတြ က်ယ္လာေစျပီး ကင္ဆာ
ျဖစ္ေစနုိင္တဲ႔ ဓါတ္ပစၥည္းေတြ ေသြးေၾကာထဲကုိ အလြယ္တကူ ဝင္လာေစနုိင္ပါတယ္။
(ျပန္လည္မွ်ေ၀ပါသည္)

0 comments:

Post a Comment